Netlon Yüzey Drenajı

Netlon Yüzey Drenajı

Netlon sistemi çimin yetişme alanı olan vegatatif tabakaya uygulanmakta olup başlıca ilk görevi yüzey drenajını sağlamaktadır.
Ülkemizdeki çim yüzeyli futbol sahaların da gerekli hassasiyet gösterilmeden hazırlanan 15 cm lik vegatatif tabaka zaman içerisinde iyice sıkışmakta ve yüzey sularını geçiremez hale gelmektedir bu durum özellikle aşırı yağışlı mevsimlerde oyunun kaderini etkiliyecek derece de  çok büyük sorunlar yaratmaktadır.
Bu konuyla ilgili diğer bir sorunda yine aynı özensizlik gösterilerek hazırlanmış vagatatif tabakalar  aşırı geçirgen olmakta buda çim köklerinin çok serbest bir ortamda olmalarından dolayı oyun sırasında sökülmelerine neden olmaktadır.

Netlon sistem mesh elementleri her biri birer kılcal damar vazifesi görerek yüzey sularını süratle aşağıya alarak rahat bir oyun oynama imkanı sunmakla çim kökleri bu mesh elementlere sarılarak  oyuncuların çift dalmaların da dahi sökülmeyerek yukarda ki her iki sorunu da ortadan kaldırmaktadır.

Netlon sistem bunların haricin de çimlerin güçlü bir kök yapısına sahip olmasını sağlamaktadır şöyleki; Çim koklerinin bol oksijene ihtiyacı vardır buda gerek yağmur suları gerekse periyodik olarak yapılan sulamalar sırasındaki suda eriyik halde bulunan oksijenden alırlar, Netlon mesh elemenlerin kılcal damarları birer ince oluk oluşturarak çim köklerinin çok daha bol oksijen almasını sağlayarak çimlerin güçlü bir kok yapısına sahip olmasını sağlar, güçlü bir kök yapısı güçlü ve kompaksiyonlara mukavim vede uzun ömürlü bir çim demektir.

Netlon sistemin bütün bunlarla birlikte diğer önemli bir özelliği ise mesh elementlerin esnek yapılarından dolayı hepsi bir yay vazifesi görerek üzerine gelen ağırlığı absorbe ederek  daha mukavim bir zemin oluşmasını sağlamaktadır, buda stadlar da sezon arasında çok rahat konserler ve diğer etkinlikler düzenlemeye imkan tanımaktadır, buda klüplere ek bir gelir elde etmelerine olanak sağlar…